Produženo radno vreme dnevnih centara za prihvat beskućnika

BEOGRAD – Radno vreme dnevnih centara za beskućnike u Beogradu je u dogovoru sa Crvenim krstom produženo za sat vremena, zbog hladnog talasa i najavljenih temperatura ispod nule, saopštio je danas gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da će tako dnevni centri raditi tri sata.

„Budući da je prosečno zadržavanje korisnika oko sat vremena, u uslovima pogoršanih vremenskih prilika rad dnevnih centara produžili smo na tri sata. Novo radno vreme počinje od srede, 13. januara“, rekla je Stanisavljević.

Precizirala je da će tako Dnevni centar u Solunskoj 14, Stari grad, raditi od 12 do 15 časova, a Dnevni centar u Sazonovoj 119 na Vračaru, od 10 do 13 časova.

Navela je da u ovim objektima beskućnici mogu da dobiju topli obrok, napitke i pakete odeće, da u Solunskoj mogu da se okupaju, a da mogu da dobiju i potrebne informacije o smeštaju u Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

„Od otvaranja ovih objekata 242 lica su koristila usluge dnevnih centara. Svako lice koje se zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto. Biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega, nikog nećemo ostaviti na ulici“, rekla je Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog ustanovama socijalne zaštite da budu u stanju pripravnosti, da hitno stave u punu funkciju sve kapacitete, te da po potrebi organizuju dežurstva, kako bi se na adekvatni način odgovorilo na potrebe ugroženog stanovništva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar