Prokuplje: Besplatna članarina u sportskim klubovima za decu

Opština Prokuplje donela je odluku da svoj deci do 18 godina, članovima sportskih klubova, plaća mesečnu članarinu u iznosu 1.000 dinara, rekla je danas većnica zadužena za sport u toj opštini Aleksandra Nikolić.

Uslov za besplatnu članarinu stiče mladi sportista ako je mesečno prisustvovao na 70 odsto od planiranog broja treninga.

„Kontrolu dolaska dece na treninge vršiće ovlašćeni radnici opštine kontaktiranjem roditelja i trenera, a u slučaju nepoštovanja uslova iz Pravilnika, sportska organizacija će biti isključena iz Programa za omasovljenje sporta“, rekla je Nikolić agenciji Beta.

Prema njenim rečima, u narednom periodu prioritet opštine Prokuplje biće uključivanje velikog broja mladih u sport, a s tim u vezi usvojen je Program razvoja sporta i opštinsko veće donelo je pravilnik za omasovljenje sporta.

„Realizacijom ovog programa teži se otklanjanju negativnih posledica u razvoju dece i omladine zbog nedovoljnog bavljenja sportom“, kazala je Nikolić.

Ona je dodala da se kroz sport razvija društvenost, tolerantnost, samopouzdanje i unapredjuju mnogi drugi činioci koji su osnova psihofizičkog zdravlja mladih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar