Pronađene školske bombe nisu bile upotrebljive

Školske ručne bombe, koje su nađene jutros na aerodromu „Nikola Tesla“ nisu imale eksplozivno punjenje, neupotrebljive su i nisu predstavljale opasnost, izjavio je zamenik komandira stanice granične policije Borko Papić.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Papić je ukazao da je graničnu policiju u ranim jutarnjim satima, aerodromska služba bezbednosti obavestila da je u prostoru gde se smeštaju robne pošiljke, nađeno 10 ručnih školskih bombi različitog oblika i veličine, spakovanih u četiri vreće.

„Po dolasku na lice mesta uviđajna ekipa utvrdila je da se radi o školskim bombama, bez eksplozivnog punjenja, koje su samim time bile neupotrebljive i nisu mogle ugroziti bezbednost zaposlenih, putnika i samog kompleksa aerodroma“, naveo je Papić.

Prema njegovim rečima, po završenom uviđaju specijalizovana ekipa Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd preuzela je predmete i odnela sa aerodroma.

On je ukazao da policija u saradnji sa aerodromskom služnom bezbednosti svakodnevno obavlja opservaciju i preglede pristanišne zgrade kao i pratećih objekata na kompleksu aerodroma „Nikola Tesla“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aerodrom Nikola Teslabombe
Komentari (0)
Dodaj komentar