Protest „1 od 5 miliona“ u centru Beograda (foto, video)

Sa protesta „Jedan od pet miliona“ večeras u centru Beograda poručeno je da „4. novembra (ministar finansija) Siniša Mali više neće biti doktor nauka“.

„Izdejstvovali smo taj datum kada će se konačno rešiti problem ‘lažnog doktora’“, izjavila je predstavnica studenata Udruženja „Jedan od pet miliona“ i jedna od učesnica blokada rada Rektorata BU Valentina Reković.

Ona je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Srbije Anu Brnabić i sve njihove saradnike koji su „napadali“ blokadu rada Rektorata da li su svesni čega se sve studenti i njihovi roditelji odriču da bi se pošteno stekla diploma fakulteta.

Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković pozvao je Sinišu Malog da dođe na kamion sa kojeg se obraćaju učesnici protesta i izvini „što je prepisao svoj doktorat“.

Takođe, on je pozvao da se omogući Odboru za etiku Univerziteta u Beogradu da na miru i bez pritisaka donesu odluku o spornom doktoratu Malog.

Učesnike protesta on je nazvao „pravom srpskom elitom“ i zahvalio im što se „bore protiv ovog zla“.

„Vi ste jezgro bunta koji kulja u nama već sedam godina, čuvate ga i rasplamsavate“, rekao je Tošković.

Predstavnik Incijative „Ne davimo Beograd“ Vladimir Radojičić podsetio je da je pre 19 godina došlo do petooktobarskih zbivanja kada je verovao da su se „izborili za demokratizaciju Srbije“ dodajući da je pogrešio u toj proceni.

Kako je rekao, „19 godina kasnije Srbija je ponovo okupirana jer je Vučić je oteo institucije i medije“.

„Ne pristajemo na lažirane izbore, a na slobodnim izborima grđani će ukloniti Vučića“, rekao je on.

Okupljeni građani krenuli su u protestnu šetnju.

(Beta, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

1 od 5 milionaprotestProtest "1 od 5 miliona"Siniša Mali
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • orest

    jos jedan promasaj

  • orest

    smej se,smej