Protest zbog rušenja u Savamali u sredu u Beogradu

Protest „Čiji grad?“ zbog bespravnog rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala biće održan sutra u 18.00 ispred Skupštine grada Beograda u organizaciji Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“.

U pozivu se navodi da će protest protiv, kako je precizirano, bahatih nasilnika na vlasti, biti organizovan jer mesec dana od tog incidenta vlast još nije saopštila ko je odgovoran za rušenje u Savamali.

„Tražimo ostavke, tražimo odgovornost, zahtevamo pravo na grad. Suprotstavimo se nasilju dok ne bude kasno! Pokažimo da se ne plašimo“, navodi se u pozivu Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“.

Ta inicijativa organizovala je 11. maja prvi protest protiv rušenja i nasilja u Savamali, na kojem su zatražene ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, v.d-a direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Komunalne policije u Beogradu Nikole Ristića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Na protest je pozvalo i Nezavisno udruženje novinara Srbije. NUNS poziva novinare i medijska radnike da se pridruže protestu Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ sutra u 18.00 ispred Skupštine Beograda, koja će nakon protesta organizovati šetnju u znak podrške novinarima.

Kako se navodi u saopštenju, šetnja će biti organizovana u znak podrške novinarima koji se bore za dostojanstvo svoje profesije, onima koji postavljaju prava pitanja i kojima je zbog insistiranja na istini ugrožena profesionalna i lična sigurnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar