Prva „Mobilna klinika“ u Srbiji stigla u Požegu

POŽEGA 7. avgusta (Tanjug) – Rusko-srpski medicinski tim koji predvodi lekar ruskog Ministarstva za vanredne situacije Viktor Belinski, u specijalno opremljenom sanitetskom vozilu protekle dve sedmice sprovodi medicinske preglede seoskog stanovništva u Požegi.

Preventivnim pregledima obuhvaćeni su svi, pre svega stari, slabo pokretni i nepokretni žitelji požeških sela, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne.

Predsednik opštine Milan Božić rekao je za Glas zapadne Srbije da je Mobilna klinika obišla skoro 40 seoskih mesnih zajednica i da se ovaj humanitarni projekat privodi kraju.

„Pre dve nedelje u našu opštinu zajedno sa ruskim doktorom Belinskim, stiglo je specijalno sanitetsko vozilo koje će po završetku obilaska naših seoskih domaćinstava biti predato našem zdravstvu. Ono što je važno da napomenem je to da će 9. avgusta svečanu predaju „Mobilne klinike“, na naše veliko zadovoljstvo, izvršiti direktor Ruske Humanitarne Misije Aleksej Polkovnikov, a pored njega ovoj svečanosti prisustvovaće i Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin“, izjavio je Božić i dodao da će se dodela ključeva održati u porti crkve Sv. Rođenja Presvete Bogorodice.

Inače, „Pokretna klinika“ u Požegi je prva ovakve vrste u našoj državi i biće od velike koristi za meštane koji žive u zabačenim delovima opštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar