Prvi protest Jedan od pet miliona u 2020. godini (video)

Protest „1 od 5 miliona“ održava se večeras u Beogradu 57. put, prvi put u novoj godini. Učesnici su se okupili od 18 sati na platou kod Filozofskog fakulteta, odakle je, prema najavama organizatora, krenula šetnja centralnim gradskim ulicama do zgrade RTS-a u Takovskoj.

– Dobro veče, Beograde! Srećna Nova godina i praznici svima. Hvala svim ljudima koji su se tokom ovih dana ipak odlučili da dođu, koji su izabrali da umesto sedenja u toplim domovima pokažu sistemu da ne valja i da neće da ga trpe. Ovo je prvi protest u ovoj godini, a voleo bih da se zapitamo kako je sve izgledalo pre godinu dana, da li je izgledalo da će ovoliko ljudi biti na ulicama protiv ovog sistema, da će se pojaviti Aleksandar Obradović, da će vlast pristati na razgovore sa opozicijom… – poručio je Srđan Marković, jedan od organizatora protesta.

Marković je naveo i da su učesnici protesta svesni da je u pitanju “maraton, duga borba”, da su potrebni strpljenje i odlučnost.

– Dokazali smo da su protesti jedino mesto odakle dolaze promene. Dokazali smo da se ne plašimo i da ćemo se izboriti za promene – rekao je Marković sa kamiona.

Pozivajući učesnike protesta u šetnju, Marković je dodao:

– Hajdemo ka instituciji koja je počela da otvara svoja vrata, makar to bilo i samo lažno. Hajdemo do RTS-a, da im poželimo kakvi da budu i da im kažemo šta očekujemo od njih.

Među okupljenima su i karikaturista Dušan Petričić, arhitekta Dragoljub Bakić, novinar Srđan Škoro, kao i lideri Narodne stranke Vuk Jeremić i potpredsednik Marko Bastać.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Jedan od pet milionaprotesti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ovi protesti su postali nesto kao dzogiranje ili tako nesto.