Prvi put u istoriji: Zvona Hrama Svetog Save objaviće rođenje novog Karađorđevića

Sa blagoslovom patrijarha Irineja, zvona Hrama Svetog Save zvoniće u znak rođenja novorođenčeta porodice Karađorđević, deteta princa Filipa i princeze Danice.

To je prvi put u istoriji da će 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objaviti takvo rođenje, saopštila je služba za odnose sa javnošću porodice Karađorđević.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rođenje novog KarađorđevićaZvona Hrama Svetog Save
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Maratonac8

    Dali ste ideju vucicu !

  • Milun

    Ovo je skandal! Neka Karađorđevići koji su Srbiju satirali ratovima i koji su stvorili Hrvatsku neka idu u Zagreb jer bez njihovog žrtvovanja 1000 000 Srba i Srpkinja nikada Hrvatska ne bi postala država. I „hvala“ Karađorđevićima što su Hrvatskoj dopuštali da godinama sprema pokolje Srba (Jasenovac i Jadovno nisu jedini). Karađorđevići su Srbiji više zla naneli nego Pavelić I Milošević zajedno. (a ni njih ne bi bilo u istorijskom smislu da Karađorđevići nisu upropastili Srbiju satrli biološki stvorili Hrvatsku i tako oslabljenu i obogaljenu stvorili je pogodnu za komunističko osvajanje čiji je Milošević proizvod)!

  • Sasa

    Svasta koliko je njima dosadno Ali da je crkvi toliko stvarno cime se vi bavite. ..

  • mmm

    nek im je srećom samo da se ne mešaju u politiku i da se odlepe od državnih jaslica.Neka nešto i vrate ovome narodu od onoga što su izneli.Kakva vajda od njih,stvorite nam bolji život ne samo materijalni nego i pravosudni,kulturni,uložite u bolnice,škole,uložite u porodice da dobiju „domaće vaspitanje“ jer ga nemaju i ne mogu ga preneti na svoji decu…..pa KRALJEVI UČINITE NEŠTO ZA NAS!!!!!!!!!!!!!!!Ima toliko toga inače nam u životu niste potrebni,takvih pijavica ova država ima i previše.

  • Anonimni

    Srbija je republika, a ne monarhija.

  • Zoran

    Ne znam zašto se to radi! Sa svojom ženom sam dva puta dao prilog i postao KTITOR (ne zadužbinar!) hrama sv. Save. Kakve veze ima ima hram sv. Save sa Karađorđevićima? Neka zvone zvona na Oplencu, tamo je crkva koju su oni napravili. Nadam se da njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej nije tako odlučio, jer to nije pametno.

  • Anonimni

    Na svu žalost autora ovog teksta koji ste i vi i Alo preneli bez provere, ovo NEĆE biti prvi put da je Beograd čuo svih 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu. Na Božić, 07.01.2002. na božićnoj liturgiji ZAISTA prvi put se oglasilo svih 49 zvona hrama Svetog Save na Vračaru, u Beogradu.

    • V. B.

      Ovo je prvi put povodom rođenja 🙂