Putari na Zlatiboru spremni za zimu

Zimska služba KJP „Zlatibor“ Čajetina spremna je za prve intervencije na putevima i ulicama na teritoriji opštine Čajetina, zaključeno je prilikom smotre mehanizacije i opreme, koja je održana na platou ispred hotela „Zelenkada“ na Zlatiboru.

U nadležnosti ovog preduzeća, prema rečima direktora KJP „Zlatibor“ Srđana Pantovića je održavanje 250 kilometara lokalnih puteva, u naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor, kao i seoskim mesnim zajednicama na području Opštine. Stalna prohodnost obezbeđivaće se za 85 kilometara puta, povremena za oko 140 kilometara, a ova služba staraće se i o čišćenju15000m2 parking prostora i 15km trotoara.

Prema Pantovićevim rečima, preduzeće raspolaže dovoljnim brojem vozila, kao i dovoljnim količinama rizle i soli za posipanje puteva.

„Kao i ranijih godina, na vreme smo se pripremili za zimsku sezonu. Imamo ukupno 18 vozila u Zimskoj službi, kao i 35 radnika, među kojima su, pored vozača, mehaničari i rukovodioci. Ova ekipa je 24 sata u pripravnosti punih pet meseci, od 15. novembra do 15. aprila. Pre nekoliko dana stigla su dva nova traktora, a narednih dana očekujemo isporuku kamiona 6h6, za koji je nabavka već završena. Takođe, obezbedili smo 4100 tona rizle, 600 tona putarske soli, kao i 15 tona kalcijum-hlorida. Količine su nešto veće u odnosu na prethodne godine, tako da možemo uspešno podneti i najoštriju zimu – dodao je Pantović, koji je vozni park preduzeća obišao zajedno sa predsednikom Opštine Čajetina Milanom Stamatovićem i predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar