Putevi očišćeni i prohodni, putari spremni za još padavina

BEOGRAD – Putevi u Srbiji jutros su očišćeni, prohodni i bezbedni za normalno odvijanje saobraćaja, a putari su spremni za nove padavine koje se očekuju u toku dana, izjavio je rukovodilac Štaba zimske službe u „Putevima Srbije“ Zoran Stojisavljević.

Stojisavljević za Tanjug kaže da su putarske ekipe juče i noćas očistile puteve, tako da se saobraćaj nesmetano odvija na većem delu teritorije Srbije.

„Nijedna deonica u Srbiji nije kritična u ovom trenutku“, rekao je on.

Dodao je da vozači treba da budu posebno pažljivi na putevima u brdsko-planinskim krajevima i prilazima turističkim centrima, koji jesu očišćeni i prohodni, ali se vozačima bez zimske opreme ne savetuje da idu na put.

Stojisavljević kaže da se prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda očekuje da sneg počne da pada tokom prepodneva i da će padati do subote u podne.

„Putari su obavešteni, već su na terenu, uhodane su ekipe i spremno ćemo dočekati još jedan talas padavina“, naveo je Stojisavljević.

Dodaje i da će padati ledena kiša, koja je najveći problem za vozače, te da je u toku nabavka dodatnih materijala za posipanje puteva, posebno soli, jer je do sada potrošeno više nego prošle godine tokom cele sezone.

U Beogradu su svi kolovozi očišćeni, kaže Stojisavljević, a saobraćaj se odvija bez problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar