Putin uručio Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je danas Aleksandru Vučiću Orden Aleksandra Nevskog.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na svoju otadžbinu koja je zaslužila to odličje, koje je, inače, posvetio svom ocu.

„Iskreno mi je drago što odlikujem predsednika Srbije Aleksandra Putina ordenom Aleksandra Nevskog, koji je bio veliki ruski pokrovitelj i vojni diplomata. Tokom 300 godina istorije ove nagrade, pored Kneza Miloša i Nikole Pašića Aleksandrar Vučić danas je odlikovan ovim priznanjem. Gospodine predsedniče, želim vam blagostanje, dobro zdravlje i mnogo uspeha na međunarodnom planu“, rekao je ruski predsednik.

Putin je, obraćajući se Vučiću, rekao da je doprinos srpskog predsednika razvoju odnosa dve zemlje u svim pravcima veliki.

„Cenimo vaš principijelni stav. Sada će na počasnom spisku na kom su i drugi znameniti Srbi zasluženo biti i vaše ime“, poručio je Putin na ceremoniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ordenposeta Putina
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • bambi

    Obracam se Rs osobi koja je ocigledno retardirani parazit, obezglavljen sa rusofilstvom. Verovatno se odatle i potpisuje sa Rs. Kao prvo, ne kaze se, seljaku jedan neobrazovani Kosovo vec Kosovo i Metohija. Izgeda, iako si stranacki primitivna osoba, da ne raspolazes ni nekom osnovnom kulturom izrazavanja. Kao drugo, Kosovo i Methohija se nisu oteli, kakov ti recnih ulicarski koristis, 99 kada je bilo bombardovanje, vec pre neki mesec formalno pravno. A inace otimanje Kosova i Metohije datira jos iz 68 godine, dakle, odmah 2 godine nakon smene Aleksandra Rankovica i cele garniture koji se inace borio protiv takvih imbecila kao sto si ti. Kao trece, tvoj bedna odbrana kaze da smo mi jabuke sa otrovnim pesticidima hteli da umuvamo svojoj braci, a oni kao videli, pa nam vratili nazad? Jadnicku jedan, ocigledno da se ovde ne zna ko koga hoce da zejebe. I cetvrto, kada koristis te recenice koje sluze da ispadnes prepametan, kao sto su odakle ti to da mi placamo…bilo bi pametno malo da procitas i pratis trziste, a ne da lupetas. Pretpostavljam da svo kompletno znanje koje posedujes prikupljas iz zute stampe. Verovatno imas i opravdanje sto nam rusi ne dozvoljavaju da plasiramo Fiat na njihovo trziste? Nego, ne odgovori nam, kako nas to rusi zastitise od NATO-a? Prava istina je sledeca. Rusi su dosli da se vidi koja jos firma nije rasprodata pa da oni kupe za dzabalesko, posto su Crnu Goru vec pazarili komplet. Boli njih dupe i za Srbiju i za Kavkaz, i za Ceceniju i za Krim i za Ukrajinu. Jebes drzavu koga rus hrani a amerikanac brani. Kamo srece da smo kroz istoriju izgradjivali saveznistvo sa Austrijancima gde su se i skolovali nasi oficiri, gde su Vuk Karadzic i Dositelj Obradovic uspostavlili neraskidivu kulturolosku i jezicku vezu, gde su srbi najveca nacionalna manjina itd. Nas i rusa 200 miliona, nas bez rusa ko pola vagona (sa zatrovanim jabukama).

  • bambi

    Ja obozavam Putina. Da nije bilo njega, mi bi smo izgubili Kosovo i Metohiju. Osim toga, da nije bilo njega, ko bi nas odbranio od NATO-a. Ne treba ni zaboraviti da nam rusi nikada nisu vratili nazad jabuke zato sto, sta ja znam, ne valjaju ili tako nesto. Istakao bih i cinjenicu da bez obzira sto rusi nama prodaju gas skuplje nego holandjanima i drugim kolonijalisticim silama, oni nas vole, vole, vole, vole, vole, vole……………………………………..

    • Rs

      BAMBI degeneriku jedan, Putin nije bio na vlasti 99 za vreme bombardovanja i otimanja Kosova vec pijani Jeljcin. Drugo, voce jeste vracano iz Ru ali ne bez razloga vec zbog loseg kvaliteta i koriscenja losih i jeftinih kineskih pesticida kao i zbog reexporta iz ukrajine. Trece odakle ti ta glupost da mi placamo skuplji gas od zemalja EU? Povlascenu cenu placaju samo Belorusija i jos par zemalja. A za ostale vazi trzisna cena.