Rad SES-a unapređen, cilj da bolje rade lokalni saveti

BEOGRAD – Rad Socijalno-ekonomskog saveta značajno je unapređen u prethodnom periodu, a veoma je važno da zaživi i rad lokalnih saveta, izjavio je danas ministar rada Zoran Đorđević i poručio da će se za to intenzivno zalagati.

On je u raspravi o unapređenju socijalnog dijaloga u lokalnim samoupravamarekao da je rad Socijalno-ekonomskog saveta podignut na viši nivo, da se otvoreno i transparentno govori o problemima, ali i da niko nije bio zadovoljan kako rade lokalni saveti i da mu je cilj da ličnim zalaganjem doprinese tome da oni počnu da rade.

Sindikati su predložili da se njihov rad podstakne regionalnim delovanjem, dok ministar navodi da se razmatra da li bi rešenje bilo lično zalaganje ili da se na nivou regiona to inicira.

Sastanak je organizovao Socijalno-ekonomski savet Grada Beograda, a gradonačelnik Zoran Radojicičh ocenio je da je taj savet u prethodne tri godine dobro radio.

Kao značajno je pomenuo da su potpisani pojednačni kolektivni ugovori sa komunalnim preduzećima čime je, tvtdi, dat doprinos tome da položaj zaposlenih bude bolji.

„Za Grad je važno da poslovni ambijent bude što bolji, da razvijamo našu privredu i da položaj radnika i zaposlenih bude bolji. Grad Beograd želi da učestvuje sa svima vama u unapređenju socijalnog dijaloga i stojimo na raspolaganju“, rekao je Radojičić u raspravi kojoj su prisustvovali i predstavnici sindikata i Unije poslodavaca Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar