Radojicic čestitao 92 godine postojanja ‘Zelenila-Beograd’

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas 92. godišnjicu osnivanja JKP „Zelenilo – Beograd“ i istakao da je u okolnostima pandemije virusa korona to preduzeće ispunilo jednu od najvažnijih uloga.

Radojičić je naveo da je u prethodnoj godini JKP „Zelenilo – Beograd“ saniralo ili izgradilo čak 30 dečjih igrališta, šest teretana za vežbanje na otvorenom, osam sportskih terena i uredilo pet skverova ili platoa, kao i da su obnovljene staze i stepeništa na više lokacija u gradu, stoji u saopštenju Uprave grada.

„Zasađeno je 5.000 novih stabala u gradu, a samo u okviru akcije „Drvo za Beograd” zasađeno je 2.100 sadnica. Naš cilj je da ostvarimo ravnotežu između urbanog razvoja i brige o životnoj sredini, a moja vizija Beograda je održivi razvoj prestonice“, poručio je Radojičić.

Kako kaže, to znači da ostavljamo očuvanu prirodu, ali i urbane prostore koji rastu, a istovremeno postaju i sve zeleniji.

Radojičić je naveo da je najmlađim sugrađanima na raspolaganju više modernih i bezbednih igrališta sa kvalitetnim i savremenim mobilijarom, gde mogu da se druže, igraju i rekreiraju.

Gradonačelnik je istakao da je JKP „Zelenilo – Beograd“, koje ima oko 1.200 zaposlenih, ključno gradsko preduzeće koje uređuje više od 3.000 hektara javnih površina, a brine i o zaštićenim prirodnim dobrima poput Velikog ratnog ostrva, Bajfordove šume, Topčiderskog, Pionirskog i Akademskog parka, Zvezdarske šume.

Radojičić je ukazao na značaj tog preduzeća u uslovima pandemije virusa korona.

„Osim svojih redovih poslova, vredni radnici ovog komunalnog preduzeća su obavili pranje i dezinfekciju više miliona kvadratnih metara površine, zbog toga sam im posebno zahvalan, kako na dosadašnjoj uspešnoj saradnji tako i nastavku zajedničke saradnje u budućnosti“, poručio je gradonačelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar