Radovi na zameni ploča u Knez Mihailovoj trajaće 30 dana

BEOGRAD – U Knez Mihailovoj ulici u toku su radovi na popravci granitnih ploča, za šta je grad izdvojio 3,1 milion dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Radovi su počeli 6. februara, čim su vremenski uslovi to dozvolili, i trajaće oko 30 dana.

Ploče će biti popravljene, one koje nisu bile biće stabilizovane, kako bi glavna gradska štrafta mogla neometano da se koristi, rekao je Vesić za Tanjug.

On je pojasnio da problem sa pločama u Knez Mihailovoj nastaje zbog automobila koji ulaze u tu ulicu i dodao da će problema biti dok god automobili budu ulazili što se, kaže, dešavalo i na Trgu Nikole Pašića i u nekim drugim zonama.

Zato se sada postavlja sistem potapajućih stubića, koji će biti uvezani optičkim kablovima, kako bi se sprečio ulazak automobila u pešačku zonu, istakao je Vesić.

„Dok god se bude ulazilo automobilima, pešačke zone neće biti adekvatne i to je osnovni problem kada je reč o Knez Mihailovoj ulici. Nadam se da ćemo to rešiti, ne samo popravkom već i postavljanjem stubića koji će omogućiti da se više ne ulazi“, rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da se prvi takav sistem već postavlja na Kosančićevom vencu, gde se završava povezivanje optičkim kablovima.

Vesić je naveo da će stubići imati kamere za prepoznavanje tablica, tako da će samo stanari moći da ulaze i parkiraju jer će stubić, kada prepozna tablicu, da se spusti.

„Kada budemo završili garažu u Fruškogorskoj ulici, onda ćemo stanare prebaciti tamo, tako da na Kosančićevom vencu više neće biti ulaska automobila“, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    GLUPO I SKUPO

  • Anonimni

    BEZVEZE

  • Anonimni

    TROŠENJE PARA BEZVEZE

  • Anonimni

    DOSTA RAZBACIVANJA PARA IZ BUĐETA GRADA I SRBIJE , RASPIKUĆE

  • Anonimni

    DOSTA RAZBACIVANJA PARA IZ BUĐETA , RASPIKUĆE

  • Anonimni

    DOSTA RAZBAQCIVANJA PARA SRBA , raspikuće