Radovi napreduju dobro, već izdato više od 60% prostora

BEOGRAD – Radovi na rekonstrukciji „Palate Beograd“, poznatije kao Beograđanka, napreduju veoma dobro i očekuje se da će početkom sledeće godine početi useljavanje zakupaca, kažu u kompaniji „Marera properties“, koja je početkom septembra prošle godine kupila tu zgradu.

Direktorka marketinga u toj kompaniji Marija Drakulić Šebez kaže za Tanjug da je veliko interesovanje zakupaca za kancelarijski prostor u Beograđanki, s obzirom na atraktivnost lokacije i objekta, ističući da su do sada sklopljeni ugovori za više od 60 odsto prostora.

Navela je da je Beograđanka godinama unazad bila u dosta zapuštenom i lošem stanju, i dodala da se od akvizicije u septembru prošle godine „Marera properties“ fokusirala na to da u potpunosti izmeni izgled zgade, prvenstveno kancelarijskog prostora.

„U prvoj fazi, fokus je bio na iseljavanju i pražnjenju prostora. Radovi se odvijaju na različitim nivoima i pre svega su usmereni na savremeniji dizajn enterijera i izgradnju kancelarija koje su u potpunosti prilagođene modernoj poslovnoj zajednici, ali i unapređenju energetske efikasnosti objekta“, pojasnila je Marija Drakulić Šebez.

Pojasnila je da se radovi odvijaju po fazama i da se očekuje da će biti završeni do kraja ove godine, i dodala da je prema inicijalnom planu budžet za obnovu Beograđanke oko osam miliona evra.

Istakla da će se, prvi put u Srbiji, na terasama zgrade nalaziti parkovi.

„Imaćemo parkove na terasama petog i šestog sprata tako da će zaposleni u objektu moći svakodnevno da rade, uz puno zelenila. Takođe, na raspolaganju će im biti i kafeterija, tako da će pauzu od posla moći da iskoriste na terasama“, dodala je Marija Drakulić Šebez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar