Radovi u podavalskim naseljima

BEOGRAD – Radovi na postavljanju semafora u Belom potoku, Jajincima i selu Rakovica, na prometnim raskrsnicama koje su bile nebezbedne za pešake, nalaze se u završnoj fazi, saopšteno je iz Opštine Voždovac.

Na skretanju iz Avalske ulice u Beli potok već su postavljeni semafori, urađeno je proširenje za autobuse javnog prevoza, kao i novo autobusko stajalište. Uskoro će biti bezbedniji prelazak pešaka i u Bulevaru JNA, na raskrsnici kod Doma kulture u selu Rakovica, gde su u toku radovi na postavljanju trotoara.

Postavljeni su semafori kod Spomen-parka „Jajinci” i Doma zdravlja „Jajinci”, dok su kod skretanja za Malu utrinu na raskrsnici sa Ulicom Stojana Ljubića u toku radovi na postavl?anju elektroinstalacija za semafore.

Postavljeno je 14 novih autobuskih stajališta, po tri u naseljima Ripanj, Zuce, Pinosava, Beli potok i dva u selu Rakovica. Avalska ulica u Ripnju dobila je novo osvetljenje i to od skretanja za Ripanj kod Avale do naselje Čaršija.

Ekipe JKP „Beograd-put” asfaltirale su deo Ulice III Nova u naselju Pinosava, gde je produžena linija autobusa 401, za koju je već urađeno proširenje buduće okretnice. Takođe su asfaltirane i ulice II, V i VII Nova u Pinosavi.

Opština Voždovac na ovaj način, uz pomoć gradskih javnih preduzeća, nastoji da izađe u susret molbi sugrađana i poboljša bezbednost u saobraćaju stanovnika podavalskih naselja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar