Raspisan konkurs za finansiranje projekata u kulturi

BEOGRAD – Sekretarijat za kulturu Grada Beograda raspisao je javni konkurs radi prikupljanja predloga za finansiranje ili sufinansiranje iz gradskog budžeta projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi čija je realizacija predviđena u ovoj godini.

Javni konkurs se raspisuje za projekte iz 13 oblasti među kojima su književnost, muzika, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura, pozorišna umetnost, umetnička igra – klasičan balet, narodna igra, savremena igra i interpretacija, filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, manifestacije vezane za filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, digitalno stvaralaštvo i multimediji…

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci (umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi), kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd.

Podnosilac prijave – pojedinac koji nema status pravnog lica u prijavi dostavlja podatke o pravnom licu, sa sedištem na teritoriji Beograda preko koga će se projekat realizovati, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Dodaje se da se prijave podnose na posebnom obrascu koji je sastavni deo konkursne dokumentacije, a koji se može preuzeti sa zvaničnog sajta Grada Beograda i sa portala e-uprave Repulike Srbije.

Rok za podnošenje prijava na konkurs završava se zaključno sa 21. februarom, navodi se i dodaje da prijave poslate poštom moraju nositi žig sa datumom najkasnije 21. februar ili moraju biti predate do 15:30 sati na pisarnicu Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar