Rasvetljen slučaj krađe oružja: Puške iz magacina policije ukrao maloletnik

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu rasvetlili krađu rashodovanih pušaka iz magacina policije i uhapsili tri osobe, od kojih je jedna maloleta.

Uhapšeni su privedeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz policije.

Postoje osnovi sumnje da je 17-godišnjak iz Užica provalio u magacin iz kog je ukrao puške, koje je predao G.P. (23) i zauzvrat dobio novac. G.P. se sumnjiči da je zatim puške dao M.Š. (24), koji ih je sakrio na svom imanju, saopštila je danas PU Užice, a prenosi B92.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih policija je pronašla 18 pušaka.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu G.P. i M.Š. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Maloletnik, koji se sumnjiči i za tešku krađu, biće priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Užicu, navedeno je u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krađa oružjapolicija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Sva lica koja su ucestvovala u kradji oruzja (pusaka),treba nemilosrdno kazniti.Kad to kazem,mislim i na starijeg maloletnika od 17 godina.Nije on tako mali,da nije svestan sta je ucinio.Ali,kako kazniti one,koji su to oruzje konkretno puske,ostavili neobezbedjene,! Kako je uopste moguce,da oruzje moze biti ukradjeno.Pa da je krompir ostavljen bez cuvara ,bilo bi neozbiljno.Ali oruzje…dali je to moguceeee !!!???