Redovna odbrana na 120 kilometara duž Save

Redovna odbrana od poplava jutros je proglašena na svih 120 kilometara duž Save kao i na 52 kilometra duž Dunava kod Pančeva i Kovina koji su u nadležnosti Javnog vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

To preduzeće je u saopštenju navelo i da je na brani „Veliko Središte“ kod Vršca i dalje na snazi vanredna odbrana od poplava.

U „Vodama Vojvodine“ su naveli da je Republički hidrometeorološki zavod najavio porast vodostaja u narednim danima na Savi i Dunavu, „a da bi prognozirani vodostaji trebalo da se kreću oko ili nešto iznad redovne odbrane od poplava“.

Dodaje se i da se iz tog razloga „na Savi kod Šapca već sutra očekuje uvodjenje vanredne odbrane od poplava“.

Podseća se i da su posle rekordno visokih vodostaja na Savi u proleće 2014. rekostruisana i sanirana sva slaba mesta i oštećenja na savskim nasipima o kojima se brinu Vode Vojvodine.

„U te radove u proteklih godinu i po dana uloženo je više od 240 miliona dinara. Najviše novca, po 70 miliona dinara, uloženo je u rekonstrukciju nasipa kod Hrtkovaca i sanaciju Crpne stanice i Ustave Bosut“, dodaje se u saopštenju.

U tom preduzeću dodaju i da je rekonstrukcija crpne stanice Lipac koštala 45 miliona, a da su sanirana i sva oštećenja na mitrovačkom keju.

Povezane vesti:

Vanredno u 15 opština, nakritičnije u Lučanima
Poplavljeno više od 700 domaćinstava

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar