Rekonstruisana zdravstvena stanica u naselju Vrčin

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas zdravstvenu stanicu u gročanskom naselju Vrčin koja je rekonstruisana u cilju njene bolje energetske efikasnosti i tom prilikom najavio da će zdravstvena stanica u Vinči biti srušena u toku ove godine, a da će nova biti sagrađena tokom 2020.

Zdravstvena stanica u Vrčinu je, naveo je Nikodijević, do pre pet godina bila u lošem stanju i pred rušenjem, a danas pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za 10.000 korisnika iz tog naselja.

„Potpuno je zamenjena stolarija, postavljena je nova sanitarija i krov. Grejanje zaista veoma dobro funkcioniše, a najvažnije je da je dobra medicinska usluga. Ljudi u svim delovima grada zaslužuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i drago mi je da je i ovde ona na visokom nivou“, naglasio je Nikodijević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakao je da je politika Grada Beograda da ravnomerno po čitavom gradu ulaže u domove zdravlja i zdravstvene stanice.

„Ova zdravstvena stanica, pored toga što ima 10.000 kartona pacijenata, ima i više od 1.700 kartona dece. U ovom objektu je i nova prostorija pedijatrije i moram da primetim da je odlično opremljena. Ovde je toliko dece prijavljeno, da je pedijatrijska služba angažovana u dve smene. Zdravstvena stanica radi svih sedam dana u nedelji u dve smene, a noću ima hitnu medicinsku službu“, naveo je Nikodijević.

Kako je dodao, to je način funkcionisanja zdravstvene zaštite kakvom se teži u svim delovima Beograda.

Sekretarijat za zdravstvo, istakao je, kontinuirano ulaže u sve domove zdravlja na teritoriji prestonice.

„U Dom zdravlja Grocka uloženo je 210 miliona dinara u prošloj godini, od čega je veliki deo novca potrošen na tužbe ‘Velefarma’ iz 2007. godine. Tada je pokraden novac građana, koji mi danas moramo da vraćamo jer se neko neodgovorno odnosio prema novcu“, rekao je Nikodijević, piše u saopštenju.

Naveo je da je Dom zdravlja Grocka imao velikih problema i blokade zbog tužbi te firme, ali da je, što iz sopstvenih prihoda, što od pomoći Sekretarijata za zdravstvo uspeo da vrati dugovanja tako da nije doveden u pitanje kvalitet zdravstvene zaštite u opštini Grocka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar