RGZ: Katastar ispravno postupio pri upisu prava na nepokretnosti koje koristi Boško Buha

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je katastar ispravno postupio u slučaju upisa prava na nepokretnosti koje koristi beogradsko pozorište „Boško Buha“ i da u tom slučaju, kako tvrde, greške nije bilo.

RGZ je, „povodom navoda u pojedinim medijima“ da pozorište „Boško Buha“ ne može da započne rekonstrukciju zbog greške u katastru koja još nije ispravljena, naveo „da greške u katastru nije bilo i da su sve promene nosilaca prava izvršene na osnovu dostavljenih podobnih isprava“.

Prostor od 530 kvadrata, u prizemlju stambeno-poslovne zgrade na Trgu Republike 3, upisan je, kako je navedeno, u katastar nepokretnosti kao javna svojina Grada Beograda s pravom korišenja opštine Stari grad „u udelu od 30.023/53.000 i kao svojina preduzeća „Boutique 1″ iz Kruševca u udelu od 22.977/53.000“.

RGZ je dodao da je vlasništvo nad tom nekretninom „upisano na temelju dostavljenih isprava u skladu sa zakonom“.

Upis firme „Rubin“ iz Kruševca izvršen je na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu od 27. aprila 2016. i presude Privrednog apelacionog suda od 11. januara 2017, kojom je utvrđeno da je ta firma vlasnik poslovnog prostora u idealnom delu od 22.977/53.000, naveo je RGZ.

Saopšteno je i da je upis preduzeća Boutique 1 iz Kruševca, umesto dosada upisane firme „Rubin“ iz Kruševca, izvršen rešenjem Službe katastra nepokretnosti (SKN) Stari grad od 20. decembra 2021. „na osnovu odluke o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću koju je potvrdio javni beležnik Miodrag Đukanović 9. novembra 2015. i rešenja Agencije za privredne registre od 12. novembra 2015.

Rešenje SKN Stari grad poslato je strankama u postupku i na njega nije bilo žalbe, dodaje saopštenju.

Glumci teatra Boško Buha i više opozicionih stranaka negodovalo je jer pozorište treba da predje u prostor na lokaciji Beograd na vodi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar