Safe Journalists: Novinarka albanske TV napadnuta u severnom delu Kosovske Mitrovice

Mreža „Safe Journalists“ (Bezbedni novinari) koja okuplja novinarska udruženja iz regiona, saopštila je danas da je novinarka albanskog Top kanala Leonita Bajrami bila napadnuta pirotehničkim sredstvom tokom izveštavanja sa barikade u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Incident se po navodima mreže, dogodio u utorak, 27. decembra, tokom direktnog prenosa jutarnjeg programa te albanske televizije.

Podsetili su da je to šesti napad na novinare na severu Kosova tokom decembra kao i da je Udruženja novinara Kosova više puta apelovalo na KFOR i Euleks da se „dodatno angažuju u garantovanju fizičke bezbednsoti novinara“.

„Pozivamo odgovorne institucije da rasvetle sve slučajeve napada na novinare koji se dešavaju na Kosovu jer svaki slučaj koji ostane nekažnjen, dovodi do više zločina prema novinarima“, stoji u saopštenju „Safe Journalists“.

Najavili su da će o tim napadima obavestiti „relevantne nacionalne i medjunarodne zainteresovane strane“.

Mrežu „Safe Journalists“ čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Makedonije, Sindikat medija Crne Gore, Udruženje BH novinari, Hrvatsko novinarsko društvo i Udruženje novinara Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar