Saniran krov na vrtiću u Besnom Foku

BEOGRAD – Na vrtiću „Smeško“ u Besnom Foku završena je sanacija krova, vredna 7,7 miliona dinara.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, koji je danas obišao vrtić, rekao je da je ovo jedan od četiri vrtića na Paliluli na kojima se u prethodnih mesec dana radilo na sanaciji krovova.

U Besnom Foku vrtić postoji skoro 50 godina, ali je isto toliko čekao na veća ulaganja. Krov je bio prioritet, sada nastavljamo sa sređivanjem ovog vrtića jer je to preko potrebno, kazao je Gak.

On je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u sanaciju krovova na vrtićima „Smeško”, „Mali princ”, „Pahuljica” i „Slavujak” uložio 18 miliona dinara, a da u njima boravi više od 1.000 dece, saopštio je Beoinfo.

Osim broja mesta u vrtićima, kojih je sve više, pođednako su nam važni i uslovi u kojima deca borave i posle mnogo godina neulaganja, vrtići i škole doživljavaju dugo čekani preporod, rekao je Gak.

Prema njegovim rečima, samo od početka godine Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložio oko 350 miliona dinara u adaptaciju i sanaciju objekata vrtića, tekuće popravke i održavanje, nabavku opreme i sredstava za rad.

U prethodnih godinu dana, naveo je Gak, Opština Palilula rekonstruisala je tri vrtića – „Ježurko”, „Snežana” i „Zvončica”.

Zajedno, saradnjom svih nivoa vlasti, moguće je brzo doći do cilja da se obnove svi vrtići u Beogradu kojima je to neophodno, zaklučio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar