Saobraćaj usporen i otežan, sneg i tokom noći

BEOGRAD – U celoj Srbiji večeras pada sneg promenljivog intenziteta, umeren ili jak, temperature su ispod nule, a saobraćaj je usporen i otežan.

Prema upozorenjima RHMZ obilne padavine očekuju i tokom cele noći. Najviše snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima, a zbog pojačanja severozapadnog vetra može doći će do stvaranja i snežnih nanosa, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima u nižim predelima i na širem području Beograda, Kragujevca, Kraljeva, Smederevske Palanke, Velikog Gradišta, Negotina, Sjenice, Ćuprije i Vranja saobraćaj je usporen i otežan zbog snega na kolovozu kojeg ima u rastresitom ili ugaženom stanju na kolovozu do pet centimetara.

Vozači koji planiraju put u planinske predele moraju biti spremni na usporenu vožnju, uz ograničenu brzinu zbog zimskih uslova, zbog čega su, pored zimskih guma, obavezna i upotreba lanaca.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozilima, dok su zadržavanja za teretna motorna vozila na izlasku iz zemlje na Batrovcima osam sati, a na Horgošsu četiri sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar