Šarčević: Studenti da studiraju besplatno u Srbiji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević poželeo je danas studentima da u budućnosti studiraju besplatno i pozvao ih da se pri odabiru fakulteta koji će upisati opredele za struke koje nedostaju Srbiji.

„Dugoročno im želim da studiranje bude besplatno, da država ojača da to može da ispuni, da broj studentata iz godine u godinu povećavamo, a ove godine ćemo to imati priliku da radimo kada je u pitanju IT sektor“, rekao je Šarčević povodom Dana studenata i najavio poboljšanje cena i standarda studiranja izmenama Zakona o visokom obrzaovanju.

Šarčević je, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu gde je prisustvovao otvaranju takmičenja u rešavanju studije slučaja, rekao da se nada da će „iduće godine sa rastom poljoprivrede biti prilike za zajedničko sagledavanje i planiranje potrebnih mesta“.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić kazala je da je takmičenje važno, zato što izdvaja Univerzitet Srbije kao destinaciju gde se podstiče saradnja obrazovnih institucija i privrede.

„Ovo je, posle pet godina održavanja, jedno od najvažnijih takmičenja za studije slučajeva u privredi u svetu, a najvažnije u regionu“, rekla je Ana Brnabić.

Istakla je da je za studente važno da budu otvoreni za saradnju, što takmičenje i omogućava, budući da na njemu učestvuje 16 timova svetskih univerziteta i biznis škola, odnosno 64 studenta.

Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu danas je otvoreno peto takmičenje u rešavanju studije slučaja „Belgrade Business International Case Competition“ (BBICC), koje je okupilo studente 16 prestižnih svetskih univerziteta.

Oni će se tokom takmičenja suočiti sa dva realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće stručnom žiriju.

Finale takmičenja biće održano u subotu, 8. aprila, a zainteresovani će moći da prate uživo prenos na sajtu bbicc.org.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar