SC Tašmajdan: „Adino“ bespravno koristi prostorije „Šanse“

BEOGRAD – U Sportskom centru „Tašmajdan“ poslovni prostor restorata „Poslednja šansa“ bespravno od 2. maja koristi preduzeće „Adino“, čime je Tašmajdan oštećen za više od dva miliona dinara, kažu u tom Sportskom centru.

Kako se navodi u saopštenju za medije, u toku je sudski spor koji je pred nadležnim sudom poveo SC Tašmajdan kako bi iselio nelegalnog korisnika, koji se od iseljenja brani time što situaciju predstavlja kao nestanak ili gašenje „Šanse“, ukoliko njen vlasnik ne bude Ratomir Vukadinović, koji je inače vlasnik preduzeća „Adino“.

U SC Tašmajdan kažu da je ugovor između privatnog preduzeća „Adino“ Beograd produžavan više puta, a poslednji put 2012. godine, na period od 2014. do 2019. godine.

„Adino“ je, tvrde, blagovremeno obavešten o prestanku važenja Aneksa ugovora o zakupu, kao i da će zakup biti ponuđen najpovoljnijem ponuđaču na javnom nadmetanju.

Napominju da je za vreme trajanja dosadašnjeg ugovora o zakupu cena bila višestruko niža od tržišne, kao i da je postupak javnog nadmetanja sproveden u skladu sa Zakonom o javnoj svojini.

Na tom je javnom nadmetanju postignuta dva i po puta veća cena od one koju je plaćalo preduzeće „Adino“, pa SC „Tašmajdan“ nije imao ekonomski interes da nastavi da daje u zakup prostor po nižoj ceni, a što je, kako se navodi u saopštenju, bila želja vlasnika Adina.

U saopštenju još navode da će po okončanju sudskog spora, kao što je i najavljeno, u bašti restorama biti postavljem spomenik pesniku Vasku Popi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar