SDU: Neophodna promena medijske strategije

Socijaldemokratska unija (SDU) je danas saopštila da zbivanja u dnevnom listu „Sport“ ukazuju da se iz korena mora preispitati politika „povlačenja države iz medija“ i bezuslovne privatizacije, što je „dodatno unazadilo ionako lošu medijsku situaciju u Srbiji“.

„Neophodno je što hitnije napraviti sveobuhvatnu strategiju povratka države u medije, kroz formiranje lokalnih javnih servisa, raskid ugovora o privatizaciji u slučajevima gde su ugovori prekršeni, i na sve druge načine koji mogu doprineti povratku javnog interesa u oblast javnog informisanja“, navodi se u saopštenju SDU.

SDU je navela da podržava zahteve zaposlenih u listu „Sport“ za vraćanje otpuštenih novinara na posao, za isplatu zaostalih zarada, za „povezivanje“ radnog staža i za „suzbijanje očiglednog mobinga koji vrše vlasnik Saša Mirković i njegov menadžment“.

Krajem jula, novinari u sportskom dnevnom listu Sport stupili su u štrajk pošto je dvoje njihovih kolega dobilo otkaze, a prethodno su zaposleni razgovarali sa upravom lista zbog višemesečnog kašnjenja plata.

Zaposleni su tada saopštili da je vlasnik lista Saša Mirković, od oktobra prošle godine, kada je kupio „Sport“, poslovao nezakonito i da nije isplaćivao plate, ni ispunjavao druge obaveze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar