Sekretarijat: Može se desiti da dođe do prekomernog zagađenja

BEOGRAD – Zbog velike razlike između dnevnih i noćnih temperatura vazduha i aktiviranja individualnih ložišta, u danima bez vetra, može se desiti da dođe do prekoračenja graničnih vrednosti parametara zagađenja vazduha u Beogradu, saopštio je danas Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

„Kako su trenutne vremenske prilike takve da su velike razlike između dnevnih i noćnih temperatura vazduha, a predstoji i period zahlađenja, aktivirano je mnogo individualnih ložišta. S tim u vezi, može se desiti da dođe do prekoračenja graničnih vrednosti parametara zagađenja vazduha u danima kada je temperatura vazduha niska, u danima bez vetra i sa povećanom vlažnošću vazduha“, navodi se u saopštenju.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, prenosi Beoinfo, podsetio je da se merenje kvaliteta vazduha u Beogradu vrši u realnom vremenu.

Građani na zvaničnoj internet-stranici Grada Beograda mogu dobiti informaciju o stanju kvaliteta vazduha na satnom nivou, kao i preporuke za ponašanje u slučaju prekoračenja, i to na sledećoj veb-adresi:

Zbog toga je Sekretarijat za zaštitu životne sredine povao građane da informacije i preporuke potraže na tom sajtu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar