Septembarska klasa vojnika položila zakletvu

Septembarska klasa vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kadeti Vojne akademije i polaznici klase rezervnih oficira, položili su danas zakletvu u kasarnama Vojske Srbije (VS) u Somboru, Valjevu i Leskovcu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, polaganju zakletve u somborskoj kasarni „Aerodrom“ prisustvovao je ministar Zoran Djordjević koji je ocenio da taj svečani čin „potvrdjuje snažnu vezu naše vojske i naroda“.

„Polaganje vojničke zakletve dokaz je vaše zrelosti, odgovornosti, osećaja pripadnosti i patriotizma, to je čin zbog koga vaši roditelji i prijatelji mogu da budu ponosni na vas. Srbija vas danas zove, vi ste budućnost ove zemlje. Ponosan sam na vas jer ste svojim izborom dali dobar primer svim mladim ljudima kako se voli svoja domovina i time probudili u njima želju da i oni jednog dana obavljaju časni vojnički poziv“, rekao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, dobrovoljnim služenjem vojnog roka i upisivanjem Vojne akademije, vojnici i kadeti su se prihvatili „izuzetno teškog, ali časnog zadatka, kojim su potvrdili privrženost otadžbini“.

„Nikada ne smemo zaboraviti da pripadamo narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ako se iskreno poštuje prošlost, može se imati i svetla budućnost. Današnja svečanost nas uverava da mladost Srbije nije zaboravila svoju istoriju, tradiciju i prave vrednosti, da naša mladost neguje ne samo vrline starijih, već da VS ostaje nepokolebljiva i posvećena jačanju operativnih sposobnosti i usmerena ka izvršenju svog osnovnog zadatka, odbrani zemlje“, kazao je Djordjević.

Pored vojnika septembarske klase na dobrovoljnom služenju vojnog roka, zakletvu su danas položili i kadeti 141. klase Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i slušaoci 10. klase Škole rezervnih oficira sanitetske službe VMA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar