Sindikat: Niko nije odgovarao zbog napada na zgradu RTS u NATO bombardovanju

Sindikat novinara Srbije (SINOS) podsetio je danas da se u ponedeljak obeležava 19 godina od pogibije 16 radnika Radio-televizije Srbije (RTS) u NATO bombardovanju i da za taj zločin nije odgovarao niko od ljudi koji su naredili bombardovanje civilne mete. 

Taj sindikat je u saopštenju ukazao da je Evropska federacija novinara na Godišnjoj skupštini 2011. godine u Beogradu pozvala svoje članice da se pridruže obeležavanju 23. aprila, Dana sećanja na 16 medijskih radnika ubijenih u NATO bombardovanju RTS-a 1999.

„SINOS podržava inicijativu Komisije za istraživanje ubistava novinara da se od ‘Komiteta za zaštitu novinara’ iz Njujorka zatraži da na svoju listu ubijenih novinara i medijskih radnika uvrsti i 16 radnika RTS-a. Podsećamo da su brojne medjunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile ubijanje civila u RTS-u, a da Amnesti internešenel to smatra ratnim zločinom, jer se radilo o namernom napadu na civilni objekat – zgradu RTS-a , i ubistvu 16 medijskih radnika“, naveo je taj sindikat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar