Skandal: Komunalci oterali romsku decu iz parkova Kalemegdana (video)

Povodom snimka sa društvenih mreža na kojem se vidi i čuje da komunalni policajci romskoj deci ne dozvoljavaju da se igraju u parku na Kalemegdanu reagovao je predsednik Odbra skupštine za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, rekavši da se radi o brutalnom, šovinističkom i rasistickom činu.

„Ovakvo skandalozno i sramotno ponasanje komunalne policije Beograda je postupak bez presedana“, kaže on.

Omerović traži od nadležnih organa da utvrde odgovornost onih koji javno i svesno krše zakon samo zato sto su Romi ne dozvoljavaju da se igraju u parku.

Kako je preneo B92 pripadnici Komunalne policije Beograd su bez ikakvog povoda zahtevali da se nekoliko romskih porodica skloni sa svojom decom iz parka Kelemegdan, a incident je oštro osudila i nevladina organizacija „Pokret resepekt -Srbijanci i Srbijanke“ – iz Niša.

Oni su dostavili i video-snimak kao dokaz, a u saopštenju je navedeno da komunalni policajci bez ikakvog povoda 14. maja zahtevali da se nekoliko romskih porodica skloni sa svojom decom iz parka Kalemegdan.

Snimak incidenta pojavio se na internetu 17. maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kalemegdankomunalna policija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • milan

    Cast manjem broju cigana.Cestitih i postenih (al lupih cigani pa jos posteni) al ajde neka bude iz ciste kurtoazije. Sta je ciganin? Crni stvor sto prosi na svakom cosku,trazi sve od cigare pa do odela ali bilo koliko da mu das nije zadovoljan. Prljavi stvorovi sto se kupaju jednom u zivotu u porodilistu. Podmukli kad ih ima deset na jednog veliki su heroji. Sinonim za glupost.toliko godina zive u Srbiji a nikako da nauce Srpski jezik dali je to slucajnost? Ciganin je osoba koja ce te prodati za casicu rakije.Krade gde stigne i sta stignemnekultura,arogancija,bezobrazluk,drskost i kukanje celi njihov zivot nista im nije po volji.Kad dodju u inostranstvu da kradu kad ih uhvate odmah kazu da su „cisti“Srbi sto zapad jedva doceka da objavi u svih informativnih emisijama na tv.Pa gospodo komunalci i to moram nazalost da kazem svaka vam cast.Ali da ne ostane ovo usamljeni primer.

  • zoran

    Kalemegdan nije i ne treba da bude cigamala.

  • Roman

    A gde su ih oterali? Na Dorčol? Na Obilićev Venac? Na Trg? Na sc 25. maj?

  • verujem u bolje sutra

    sto odbor za ljudska i manjinska prava ne reaguje kad ti isti romi zaglave semafore u sred grada zbog prosenja..sto ne reaguju kad normalno ne mozes da odes prijatelju na sahranu, a da te ne spopadnu sa daj neki dinar za pokoj duse zivtija..sto ne reaguju kad propadnih njihove manjine zapali zivog coveka beskucnika..sto ne raguju kad 17ogodisnji pripadnik njihove manjne drskom od metle siluje nepokretnu staricu sve dok joj ne probije pluca i ne usmrti je u najgorim mukama.. vi i vasa manjina..