Školi „Banović Strahinja“ donacija od 700.000 dinara

BEOGRAD – Beogradska Osnovna škola „Banović Strahinja“ dobila je donaciju vrednu oko 700.000 dinara zahvaljujući folk pevaču Saši Matiću, a novac će biti utrošen za kupovinu klima uređaja, nameštaja i klavinove za muzičku nastavu.

Škola je danas obeležila krsnu slavu Sveti Sava, a događaju je prisustvovao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, koji je zahvalio Matiću što brine o deci i njihovom obrazovanju.

Ružić je pozvao učenike da nastave Svetosavskim putem, jer je on, ističe, jedini ispravan da se sačuva identitet srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

„Mislim da je važno da se izučava istorija i sve ono što smo kroz istoriju imali. Nastavite tim Svetosavskim putem, jer to treba da bude u svima nama utkano“, poručio je Ružić okupljenima.

Matić, koji je dobio poziv direktorke škole da bude domaćin slave, rekao je da je sa zadovoljstvom prihvatio tu ulogu, jer mu jedna ćerka pohađa tu školu, a druga je završila.

„Čast i zadovoljstvo je biti domaćin školske slave, posebno ovoj školi“, istakao je Matić.

Direktorka škole „Banović Strahinja“ Tatjana Vasović Novosel izrazila je zahvalnost Matiću što je prihvatio ulogu domaćina i poručila da je lepo kada su roditelji partneri i prijatelji škole.

Škola će sada dobiti klima uređaje za sve učionice na prvom spratu, nameštaj za jednu učionicu i klavinovu za časove muzičkog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar