Skot: SAD će zauvek biti zahvalne srpskim saveznicima

BEOGRAD- U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ danas je otvorena izložba „75. godišnjica spasilačke Misije Halijard“, a ambasador SAD Kajl Skot kaže da će SAD zauvek biti zahvalne srpskim saveznicima koji su u Pranjanima spasli 500 američkih pilota u Drugom svetskom ratu.

Izložba je otvorena uoči obeležavanja 75 godina spasavanja američkih pilota u Pranjanima, a prisustvovali su i članovi porodice američkih pilota koje u spasli srpski saveznici.

a

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Hvala,hvala na vasoj „zahvalnosti“ jer NECEMO DA NAS treci put bombardujete !

  • Mučenik

    Srbi su spasili više od 500 američkih pilota u „spasilačkoj Misiji Halijard“. To je ljudski, ali nije dobro da od 2.IV 1944. do 17. IV 1945. godine savezničke snage (SAD, Engleska i dr.) bombardovale: Niš, Prokuplje, Vučje, Lebane, Grdelica, Leskovac, Podujevo, Raška , Stalać. Neki su bombardovani na najvećem pravoslavnom prazniku Vaskrs. Zlo je veće ukoliko su učestvovali spašeni piloti pre toga. Ova bombardovanja naše zemlje baš od prijatelja do skora nije se pominjalo. Da ne pominjem bombardovanje 1999.

  • Bor Boranin

    Toliko su SAD bile biti zahvalne srpskim saveznicima, koji su spasili njihove pilote, pa su nam 1999. godine zločinački porušili zemlju i pobili građane Srbije nanesivši štetu od sto milijarde dolara. To je ta njihova zahvalnost. Kako nije Skota sramota da priča o nekoj savezništvu, zločinca (SAD) i dobrotvora (Srbija). ΛV greši što na proslavi u Praljanima ide sa predstavnikom činioca zločina.

  • Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ### ČETNICI SU SPASAVALI BRITANSKE I AMERIČKE PILOTE ,…## SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE I VELIKA VRITANIJA SU BOMBARDOVALI SRPSKE GRADOVE U II SV. RATU,…## NATO UBICE ,SATANE, DEVETNAEST ZEMALJA NA ČELU SA SJEDINJENIMAMERIČKIM DRŽAVAMA NA ČELU, SA NEMAČKOM, VELIKOM BRITANIJOM , TURSKOM ,.FRANCUSKOM I ITALIJOM , UZ POMOČ, HOLANDIJE, NORVEŠKE, BELGIJE , , UZ POMOČ MAĐARSKE , ,… RUMUNIJE, BUGARSKE,… UZ PODSTICANJE SLOVENIJE, HRVATSKESU NEZAKONITO BOMBARDOVALI SRBIJU OD 24.3.1999 DO 10.6.1999 , SEDAMDESET I OSAM DANA (78 DANA) I NAPRAVILI ŠTETU 200 MILIJARDI EVRA , UBILI LJUDE , RANILI, SA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM IZAZVALI MNOGOBROJNA TEŠKA AUTOIMUNA OBOLJENJA SRPSKOG STANOVNIŠTVA, RAZORENA PRIVREDA, , KORISTILI SU ZABRANJENE NAPALM I KASETNE BOMBE , OKUPIRALI SU KOSOVO I METOHIOJU, IZAZVALI , POMOGLI GENOCID SRBA NA KOSOVU I METOHIJI, PREKO 200.000 IZBEGLIH SRBA SA KIM, NAPRAVILI NAJVEČU NATO BAZU U EVRPOPI – B O N D S T I L ( KOD GNJILANA) , ŠETAJU SE VOJNICI I ORUŽJE NATO PO SRBIJI (VAN KOSOVA I METOHIJE) , ,… , DALEKO VAM LEPA KUĆA , N A T O ,…, SAČUVAJ SRBE BOŽE! NATO I VOJNA SILA VELIKIH ZEMALJA (RUSIJE, KINE, ,…) MOŽE DA UNIŠTI ČOVEČANSTVO, PREVIŠE JE ORUŽJA , … pOMOZI BOŽE SRBIJI! 333 ####

  • Radoslav Radović

    SAD će uvijek biti zahvalan Srpskim saveznicima………Svi znamo i vidimo da ovarečenica nema nikakvog smisla.Kao prvo saveznici se nikad ne bombarduju.To je urađeno na zahtjev J.Broza na kraju rata drugog sv. rata i eto ovo poslednje.Otimanje KiM je kao šlag na vašu otrovnu tortu.Kao drugo to se kod nas ne zove zahvalnost nego drskost,kukavičluk,bezobrazluk i gubitak svijesti i savjesti,ako uopšte znate šta znače ti pojmovi.Očito neznate, jer da znate nebi to radili.Dakle,vaša zahvalnost za Srbe i Srbiju se ne razlikuje od one koju je Austrija i Njemačka uradila u dva rata,s tom raulikom što oni nijesu bacali osiromašeni uranijum,od koga ćemo umirati milione godina.