Skupština grada 9. juna,na dnev. redu završni račun za 2020.

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda biće odrzana u sredu, 9. juna, a gradski odbornici ponovo će zasedati u Sava centru, uz poštovanje epidemioloških mera.

Pred odbornicima će se, između ostalog, naći Predlog odluke o završnom računu budžeta grada za 2020. godinu.

Takođe, na dnevnom redu biće i izmene Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i odredivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini, kao i izmene Odluke o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu.

Odbornici će odlučivati i o jednom broju predloga urbanističkih planova.

Pred odbornicima će biti i izmene Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji placaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, izmene Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.

Takođe, odlučivaće i o Predlogu lokalnog plana upravljanja otpadom Grada Beograda 2021–2030. godine, Predlog akcionog plana za zeleni grad, Predlog plana za održive izvore energije i klimu, Predlog plana kvaliteta vazduha, Predlog odluke o uslovima i nacinu finansiranja, odnosno sufinansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine…

Na dnevnom redu biće i izmene Odluke o oglašavanju, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na aneks ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima kocesije za finansiranje nabavke, postavljanja i održavanja pokretnih stepenica i liftova za invalide, rekonstrukcije i održavanja delova podzemnih prolaza i nabavke, postavljanja i povezivanja digitalnih kamera i opreme za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju i softvera za upravljanje saobraćajem u gradu.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu zaključka o usvajanju izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2020. godinu.

Razmatraće i predloge odluka o projektu javno-privatnog partnerstva za izgradnju stanice komprimovanog prirodnog gasa u gradu, o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu u gradu…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar