Skupštine grada Beograda usvojila više odluka

BEOGRAD – Usvajanjem više odluka, među kojima su završni račun gradskog budžeta za 2018. godinu i odluke o podizanju spomenika i promeni naziva ulica na teritoriji pojedinih gradskih opština, završena je sednica Skupštine grada Beograda.

Odlučeno je da u srpskoj prestonici bude podignut spomenik despotu Stefanu Lazareviću, ruskom arhitekti Nikolaju Krasnovu koji je učestvovao u izgradnji mnogobrojnih zgrada u Beogradu i čuvenom voditelju i novinaru Miloju Mići Orloviću.

Osim toga, odlučeno je i da Bojanska ulica na Vračaru ponese ime slavnog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Odbornici su usvojili i Odluku o usvajanju projekta institucionalnog javno-privatnog partnerstva uvođenja sistema javnih bicikala u Beogradu, a kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ukoliko sve bude išlo po planu, prve javne bicikle trebalo bi da imamo na proleće sledeće godine.

Prema njegovim navodima, postojaće 150 stanica sa po šest bicikala, odnosno 900 ukupno.

Usvojeno je i više planova detaljne regulacije, među kojima i plan koji se tiče izgradnje ostružničkog kanalizacionog sistema.

Odbornici Saveza za Srbiju su, iako bojkotuju rad gradskog parlamenta, uoči sednice komentarisali rad Gradske uprave, a tema su bile vremenske nepogode i posledice, kao i završni račun gradskog budžeta za 2018. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar