„Sledeće nedelje moguće popuštanje mera“

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas moguće popuštanje epidemioloških mera koje je Krizni štab doneo u sklopu borbe protiv koronavirusa.

„Ne ide nam loše ali svaki dan je važan. Zaista moramo da uradimo sve što možemo da ubrzamo dalju vakcinaciju i da se borimo“, napomenula je Brnabić.

Ona je napomenula da postoje tri stvari kada su u pitanju mere.

„Prvo zdravlje nacije, zaštita života, podrška zdravstvenom sistemu i radnicima u tom sistemu. Druga stvar je privreda, ona mora da radi, da građani mogu da izdržavaju svoje porodice, ali i da bi se punio budžet. Treća stvar je mentalno stanje nacije. Mi se trudimo da između ove tri tačke nađemo neki balans“, pojasnila je ona.

Kako je istakla, nada se da će moći sledeće sedmice da se popuste mere.

„Verujte da svaki dan razmišljamo o tome kada je vreme da popustimo mere, ali je najvažnije kako da pomognemo zdravstvenim radnicima, oni zaista moraju da osete podršku svih da“, napomenula je Brnabić.

Podsećamo, Krizni štab je juče na sednici odlučio da ne dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

Ipak, nova sednica najavljena je za ovu nedelju.

U Srbiji je u četvrtak registrovano novih 5.226 slučajeva infekcije koronavirusom, dok je 36 osoba preminulo od posledica infekcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krizni štabmerepremijerka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Violeta

    Kakvo popustanje mera pored ovako ozbiljne situacije.Mislim da KS treba da bude zahtevniji u sprovodjenu mera i da njihova rec bude poslednja u donosenju odluka.Imam frizerski salon.Od pocetka korone uvela sam sve mere opreza,higijena antibakterijskim sredstvima,nosenje maski,cak sam ugradila i ruski aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima u prostoru.Manje je musterija nego ranije,uglavnom dodju samo na sisanje,ali ja razumem,jer ljudi najvise cuvaju zdravlje.