Sneg neće stajati danima: Biće i preko pola metra, a evo šta nas čeka u februaru

Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meterolog Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, u intervalu od petka ujutru do subote prepodne pašće novih 15 do 30 centimetara snega, što znači da bi u subotu ukupni snežni pokrivač u većini mesta u Srbiji bio između 20 i 50 centimetara, a na Kopaoniku i preko metar.

„Posle snežih padavina u subotu prepodne, popodne sledi prestanak padavina i razvedravanje, a to će usloviti u nedelju ujutru umeren i jak mraz. Nedelju tokom dana očekuje se porast temperature, maksimalne dnevne vrednosti biće iznad nule i biće sunčano vreme, prijatno zimsko sunce, sa snežnim pokrivačem“, rekao je Todorović za Tanjug.

Meterolog kaže da se u ponedeljak očekuje još stepen ili dva toplije vreme, a od sredine naredne sedmice ponovni pad temperature i naoblačenje sa kišom i snegom.

„U ovom mometnu je neizvesno koliko bi tada bilo novog snežnog pokrivača, u svakom slučaju, zima se nastavlja“, naveo je Todorović.

Snega će najverovatnije biti i početkom februara, poručuje Todorović, i dodaje da se sneg predviđa i za kraj februara i početak marta, ali značajno manje nego u januaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prognoza vremenasneg
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • FILIP

    Sve ove vesti o ne -vremenu,koje nam plasira Republicki meteoroloski Zavod,mogle bi da izazovu paniku kod gradjana,da su objavljene recimo u Julu mesecu. No obzirom da je sada Januar sva ova desavanja sa sneznim padavinama,ledenim kisama itd.potpuno su normalna pojava,za ovo godisnje doba,i zaista nema mesta nikakvim cudjenjima i uznemirenosti kod gradjana.!

  • Snowhite

    Jpš malo,) nad snežnim dvorištima i uličnim baštama. Nemate pojma….)

  • Anonimni

    jos jednom nemate pojma/

  • Anonimni

    nemate pojma