Srbija razmatra novu nabavku „migova 29“ od Rusije i Belorusije

Srbija s Rusijom i Belorusijom razmatra nabavku dodatnih lovaca „MiG 29“, rekao je u Moskvi za RIA Novosti ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posle sastanka s ruskim kolegom Sergejem Šojguom.

„Naravno, razgovaramo i o pitanju dodatnih aviona, ne samo s Rusijom, već i s Republikom Belorusijom“, rekao je Vulin.

Što se tiče rokova isporuke, prema rečima Vulina, „za nas bi bilo najbolje da to bude što pre“.

„Brzina isporuke i brzina njihovog uključenja u oružane snage su među važnim faktorima. Kada je reč o uslovima, radi se o isporuci (predaji bez nadoknade)“, rekao je Vulin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionimig29nabavka aviona
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Zokac

    Normalno da treba jos 6 imali bi onda kompletirano 16 aviona u funkciji cela eskadrila modernizovati ih na standard 4 i pun pogodak

  • KUM I

    Srbija MORA da ima respektabilnu i avijaciju i protiv vazdusnu odbranu .Sta bi ti „anonimni“ sedeo i ponovo gledao kako bombarduju nejac -ne ti nisi Srbin ,jer srbi kolko god mali bili mogu se bar polovini okolnih zemalja suprotstaviti vrlo uspesno a drugu polobinu sredice RUSI!

  • Anonimni

    Zaista ne vidim ko je danas i u dalekoj perspektivi neki nas potencijalni neprijatelj.Ako znamo da saljemo bolesnike u inostranstvo,jer za delikatne operacije,nemamo adekvatnu opremu,sta je drug Vulin navalio na te Migove,ko gladan na slaninu.Mi cemo vrlo skoro,biti okruzeni zemljama koje su u NATO Paktu.One nas nikada nece napasti.A ako bi se to desilo,! pa zar bi mi ovako mali,mogli da pruzimo neki ozbiljan otpor.Prema tome, mislim da je ovaj Vulinov predlog,cisto bacanje para…

    • Anonimni

      Naravno da bi mogli da pruzimo otpor. Ukoliko se desi eventualni incident, to ne mora biti globalni napad. Recimo moze biti izolovani incident izmedju nas i, lupam, Bugarske, recimo. U to se ne mora ukljuciti ceo NATO, zbog Rusije, koja bi se onda sigurno umesala. Kao recimo konflikt Grcke i Turske… Trajao bi kratko, ali dovoljno da se dokaze da mozemo da branimo svoju zemlju. Posle bi nas velike sile pritisle oboje na mir i pregovore, ali bi im dali do znanja da umemo da ujedemo. Taj clan NATOa o svi za jednog jedan za sve, je isto toliko los koliko je dobar. Nikad nece jake zemlje rizikovati zbog malih i relativno nebitnih, ukoliko nisu strateski izuzetno vazne, kao mi Rusima.

    • Anonimni

      Ujke, balije i šošoni su nam neprijatelji naravno a i mafijaš Milo bi na nas skočio samo da mu glupi Amerikanci narede…

    • Dule

      Alo, čitaj sta piše, Obradoviću ili jermiću ko si već? ( bez nadoknade) znači poklon.. vole

    • Dule

      Čitaj sta piŝe vole jedan(bez nadoknade) znaci poklon. Jeremiću ili Obradoviću ili Jankoviću ko vec pise ovo…