Srbiji ne preti opasnost od terorizma

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da Srbiji ne preti opasnost od terorizma zbog povećanja broja migranata.

„Srbija je bezbedna država. Među evidentiranim migrantima nema onih koji su povezani s ratištem u Siriji“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da će država reagovati u skladu sa zakonom, ako se otkrije da među migrantima ima terorista.

„Za sada nije bilo ekscesa. Oni mirno prolaze kroz našu zemlju“, rekao je Đorđević i dodao da je odlična saradnja sa svim državama u regionu kada je u pitanju borba protiv terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je od početka godine do sada uhapšeno 600 osoba koji su osumnjičeni za krijumčaranje ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Pera

    Potpuno je nejasno a i kontradiktorno ono što se u štampi može pročitati o migrantima? Iz ovog teksta proizilazi da u Srbiji nema zadržavanja migranata, da oni mirno prolaze kroz našu zemlju? Pa zašto onda Mađarska diže zid prema Srbiji, kako migranti, i da li uopšte, ulaze u zemlje, naše susede, koje su deo EU? Zašto se objavljuje da u Beogradu i okolnim mestima ima među migrantima i oko 1000 džihadista? Ovde je neko neozbiljan. Između ostalog, zašto te nesretnike, silom prilika migrante, ne prihvate one zemlje koje su ih napravile stradalnicima, rasturajući im države, bombardujući ili rušeći legitimnu vlast? To mi se čini pravednim i razumnim. Ili je na sceni velika seoba muslimana na Balkan, velikim delom u Srbiju, po nečijoj pametnoj geostrateškoj zamisli?