Šta je Putin rekao Vučiću o putu u NATO?

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom susreta u Moskvi da su mnogi govorili da Vučić tajno uvodi Srbiju u NATO, pa su kasnije ti isti učlanicli svoje države u Alijansu, i da je jedino srpski predsednik održao reč i to nije uradio, pišu „Novosti“ u izdanju za petak.

U tekstu se navodi da će lider Rusije nedvosmisleno podržati Srbiju i Vučića lično u diplomatskoj borbi za Kosovo i Metohiju ali i kod svih ostalih tema ključnih za bezbednost regiona.

Kako navode „Novosti“, sa ovom kapitalnom garancijom predsednik Srbije se vratio iz Moskve gde mu je ukazana velika čast i gostoprimstvo i dat jasan i odlučan signal: za Rusiju je naša zemlja ključna u ovom delu Evrope.

O otvorenom odnosu dvojice državnika najbolje svedoči i iskreno priznanje koje je, tokom neformalnih razgovora, predsednik najveće države sveta izneo Vučiću u vezi sa NATO, piše list.

Posle susreta u Kremlju jasno je da će Moskva aktivno paratiti rezultate razgovora Beograda i Prištine i uticaj različitih međunarodnih faktora na dijalog, u prvom redu sponzora nezavisnosti Kosova, navodi se u tekstu uz konstataciju da je bez saglasnosti Rusije i Srbije nemoguće doći do pravednog rešenja za Kosovo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

NATOputinVučić
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • EGON

    Ono sto nije u redu,a sto Predsednik Putin cesto cini,to je nudjenje Srbiji,da kupi rusko oruzje.Konkretno,na poslednjem vidjenju naseg Predsednika i Putina u Moskvi,Putin je „preporucio“ nasem predsedniku,da bi Srbija trebala da kupi:BM-3O smerc,visecevni raketni bacac.takodje je „preporucio“ Srbiji,da kupi :“pancir S-1″ ? Zasto predsednik putin nama nudi naoruzanje.? Protiv koga to nama treba.Mi Srbija,potpuno smo okruzeni zemljama,koje su clanice Atlantskog Pakta.! Prema tome,sa jedne strane nema ko da nas napadne,a sa druge,i da do toga dodje…mi bi se sukobili,sa kompletnim NATO Paktom.Rartovati sa njima,bilo bi apsurd..pitam se,zasto nam drug Putin,ne ponudi neke najnovije uredjaje,za nase Kjinicke Centre,koji su vise nego skromno opremljeni. Navescu samo primer nase najpoznatije Vrnjacke Banje,koja nema ni jedan aparat za Ultra zvucnu dijagnostiku, da ne govorimo o savremenijim aparatima.Putin uporno hoce da nam proda oruzje.ZASTO TO RADI ???