Stiže sneg: Sreda će biti najhladniji dan, evo kad nam stiže lepše vreme

U Srbiju stiže zahlađenje, sa kišom i snegom. Sreda će biti najhladniji dan ove sedmice i meteorolozi najavljuju snežne padavine. Sneg neće padati samo na planinama, već i u nižim krajevima zemlje.

Naoblačenje koje će danas ujutru i pre podne mestimično usloviti padavine, tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Na severu i zapadu zemlje, kao i na planinama padaće susnežica i sneg, a u ostalim krajevima kiša. Na planinama se očekuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura biće od -3 do 0, najviša od 3 do 8 stepeni Celzijusa.

– Očekuje nas period kada će se smenjivati kiša i sneg, s tim što će se ovog puta snežni pokrivač i zadržati u nižim krajevima zemlje, kao što je na primer, Beograd. U sredu nas ponovo očekuje snežni dan. Temperatura će se kretati od -2 do 2 stepena – objašnjava Nedeljko Todorović, meteorolog Repbličkog hidrometeorološkog zavoda, a prenose beogradski mediji.

Prema prognozi, sneg može padati još i u četvrtak, ali samo u prepodnevnim satima, a za ostatak dana se predviđa da će biti suvo vreme.

Prema rečima meteorologa Todorovića u subotu i nedelju nas očekuje malo otopljenje, s tim što u nedelju popodne ponovo dolazi do naoblačenja, pa je moguće očekivati i da će padati kiša.

– Pred nama je prosečno hladan period sa češćom pojavom padavina i snega. I tako će biti do kraja meseca. Ipak, očekuje nas i jedno kratkotrajno otopljenje. Možemo očekivati prave predprolećne temperature, sa maksimalnih 15 stepeni Celzijusa. I to će, naravno, trajati kratko, pa nas već u martu ponovo čeka novo zahlađenje, kiša i sneg – najavljuje Todorović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kišavremenska prognoza
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Prognoze vremena koje nam „servira“ doticni Nedeljko Todorovic,samo prave zabunu kod gradjana,koji prate njegove „prognoze“. Bilo bi daleko bolje,da se uzdrzi od tih prognoza,koje redovno promasuje i stvara zabunu kod onih starih ljudi,koji mu jos veruju.

  • batamrca

    pouzdanos vase prognoze ao vrbov klin