Štrajk prosvetara u petak, uvod u seriju protesta u septembru

Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovaće u petak 31. avgusta.

Oni će tražiti od Vlade Srbije da prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, izjavila je agenciji Beta predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Ona je kazala da će štrajk početi u petak u 12 sati ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da će zatim prošetati do Vlade Srbije i da će zatim otići do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Jankovićeva je kazala da je taj štrajk uvod u seriju štrajkova u septembru, te da će prosvetari štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta prvog dana škole, 3. septembra, zatim 11, 19. i 27. septembra.

Upitana koliko bi škola moglo da se priključi štrajku, Jankovićeva je rekla da samo Unija ima svoje članove u 736 škola, te da se očekuje da broj bude veći.

Predstavnici sva četiri sindikata nezadovoljni su time što su prema sistemu platnih razreda smešteni u osmu platnu grupu, dok su ostala zanimanja sa istim stepenom obrazovanja smeštena makar u devetu radnu grupu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prosvetariprotesti
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • gaga

    Pa da,juni i juli su prosli,iskorisceni su za odmor,a avgust za dogovor o strajkovima u 2018/19 – sve planski…

  • KNEZ

    TREBALO BI IM UKINUTI „JUBILARNE NAGRADE“,NISU ONI KOSMONAUTI !!

  • Xonpe

    Podeliti im otkaze i primiti mlade ljude koji su neiskvareni i žele da rade pošteno.Ovo je više od bezobrazluka.Primaju plate iz budžeta pa se bune jer mogu nešto da iskamče a da ne odgovara niko.Ajd nek probaju kod bilo kog privatnika da štrajkuju,popili bi momentalni otkaz.

    • Svi

      Vidim, kasne sendviči…

  • Dobro došli

    Bezobrazluk prosvetara je prisutan svake godine u septembru! Oni svesno ometaj normalni tok nastave a deca ima šta da zapamte od njihovih postupaka. A što ne protestvuju na isti način ali u julu i avgustu bar ove godine ako ranije nisu.

    • Anonimni

      Juni i juli su prošli.

    • Anonimni

      Juni i juli su prošli. 😁