Subotički paori traktorima stigli do Gradske kuće, ako se ne ispune zahtevi u petak kreću u …

 Protestna vožnja nezadovoljnih subotičkih poljoprivrednika započela je, danas oko podne, kada je 30 traktora krenulo do centra grada, do Gradske kuće, gde su se parkirali, a ako zahtevi ne budu ispunjeni spremni su da u petak krenu za Beograd.

Predsednik Udurženja poljoprivrednika Subotice, Miroslav Matković, izjavio je danas medijima da neće ići kući, a ako zahtevi ne budu prihvaćeni do petka, krenuće za Beograd.

„Mi smo spremni da u petak traktorima krenemo u Beograd sa poljoprivrednicima iz ostalih udruženja“, kazao je Matković.

Dodao je da su problemi u poljoprivredi problemi svih u Srbiji. On je rekao da poljoprivrednici zaslužuju i mogu da žive bolje. „Ovde smo zbog opstanka Srbije i srpskog seljaka“, rekao je.

Na protestu su se okupili poljoprivrednici sa svojim traktorima iz Male Bosne, Ljutova, Verušića, Žednika, Tavankuta, Đurđina, a očekuje se i dolazak traktora sa Šupljaka i Kelebije.

On je podsetio da je premijerka Srbije, Ana Brnabić, u ponedeljak, 15. maja, na sastanku poljoprivrednika i predstavnika Vlade Srbije, posle sat i po vremena napustila sastanak.

„Uopšte nisu bili ljubazni prema nama. Ponašali su se kao da naš problem nije i njihov problem“, naveo je Matković.

Kako je rekao, u Vladi Srbije je rečeno da u ovom trenutku ne mogu da učine ništa, ali mogu od sledeće godine i da treba da se strpimo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar