Sutra besplatni pregledi doplerom za građane Savskog venca

BEOGRAD – Građani Savskog venca moći će sutra u prostorijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“, besplatno da obave dopler krvnih sudova vrata.

Kako je za Tanjug rekao direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika „Železnice Srbije“ Vlado Batnožić, posle dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, ponovo se organizuju besplatni preventivni pregledi u cilju pravovremenog lečenja i očuvanja zdravlja.

Pojašnjava da je dopler krvnih sudova vrata specifičan pregled, veoma komplikovan, koji traži mnogo znanja, umeća i veštine, jer ispituje specifične promene na krvnim sudovima vrata, da li je došlo smanjenja – suženja protoka krvnih sudova vrata.

„Krvni sudovi vrata hrane naš mozak i ukoliko nema dovoljno krvi javljaju se promene u vidu vrtoglavice, glavobolja, trnjenje jedne i druge polovine lice i tela i neke druge značajne i opasne promene po život ukoliko se to na vreme ne prepozna i ne urade na vreme preventivne preglede“, rekao je Batnožić.

Ukazao je da su se promene ranijih godina javljale kod osoba oko 60 godine života, ali se sada, zbog stila života i načina ishrane, javljaju i kod mlađih od 40 godina.

„Zato je potrebno da se pregled uradi što ranije, zbog toga su važne dijagnostika i prevencija“, naglasio je dr Batnožić.

Građani preglede mogu da obave sutra od sedam do 13 sati, u Zavodu, u Savskoj 23, a termin se zakazuje na broj telefona – 011 3611 581, od 7 do 14 sati.

Batnožić je dodao da će sutra raditi dva lekara i pozvao sve građane da se prijave na vreme, jer je polovina termina već popunjena.

Pregled traje oko 20 minuta zbog ispitivanja.

„Ako neko ne stigne, ovaj poziv ponovićemo za dva meseca“, rekao je Batnožić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar