Sutra oblačno i hladnije, na planinama sneg

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije, na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sredinom dana u severnim, posle podne i uveče i u ostalim krajevima očekuje se pad temperature, pa će kiša preći u susnežicu i sneg. U većini mesta uveče i tokom noći će doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni, a sredinom dana na severu posle podne i uveče i u ostalim krajevima vetar će uz pojačanje skrenuti na severni i severozapani.

Jutarnja temperatura će biti od minus tri do dva, najviša dnevna od dva do pet stepeni.

U Beogradu će biti oblačno, a sredinom dana će uz pad temperature kiša preći u susnežicu i sneg. Posle podne i uveče će doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura će biti oko dva, a najviša dnevna oko četiri stepena.

U ponedeljak će u većini krajeva biti suvo uz delimično razvedravanje, dok će se samo istoku ujutro zadržati oblačno mestimično sa snegom. Naredne sedmice će biti malo i umereno oblačno i suvo. U utorak je moguće prolazno naoblačenje ponegde na severu i u planinskim predelima i provejavanje slabo snega.

Jutra će biti hladna sa slabim i umerenim mrazem, po kotlinama maglovita, a dnevna temperatura će biti oko prosečnih vrednosti.

Biometeorološka prognoza za subotu, 20. januar 2018:

Biometeorološke prilike neće biti povoljne za većinu hroničnih bolesnika, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i asmatičare. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, bolovi u mišićima i pospanost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar