Svih 17 škola na Paliluli dobija 6.500 tableta

BEOGRAD – Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i predsednik Skupštine opštine Palilula Dragoslav Šolak obišli su Osnovnu školu „Jovan Ristić“ kako bi podržali akciju podele tablet računara koje Grad Beograd poklanja svim beogradskim osnovcima od trećeg do šestog razreda.

„Želim najpre da pozdravim vas roditelje čiji je doprinos najveći u rastu i razvoju vaše dece. Pored toga i mi, kao predstavnici Gradske opštine Palilula i Grad Beograd osećamo odgovornost i obavezu prema našim najmlađim učenicima. Želimo da im omogućimo što bolje uslove za učenje i sticanje znanja“, poručio je Ivanović.

On je istakao da je ova akcija značajna utoliko više što do sada mnoga deca nisu imala mogućnosti da se obrazuju u duhu novih tehnologija, a sada svi imaju jednake mogućnosti, saopšteno je iz Službe za informisanje Grada Beograda.

U svih 17 osnovnih škola na Paliluli biće podeljeno više od 6.500 tablet računara svim učenicima od trećeg do šestog razreda, kao i laptop računari nastavnicima razredne i predmetne nastave.

Takođe učenici uz tablete dobijaju i MTS karticu sa besplatnim Internetom, podseća se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar