Table sa imenom Zorana Đinđića isprskane farbom (foto)

Sve tri table sa imenom ulice Zoran Đinđića, koja se nalazi u okviru Novosadskog univerziteta, osvanule su isprskane crvenom bojom, piše portal 021.rs.

Crvenom farbom su prekrivene table od kojih se dve nalaze na Filozofskom fakultetu, a jedna na pomoćnom objektu Poljoprivrednog fakulteta.

Podsetimo, danas se navršava 15 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića.

​Ovo nije prvi put da se table sa imenom Zorana Đinđića nađu na meti vandala, a poslednji put su oštećene septembra 2012. godine.

Zbog toga je održan i protest „Protiv mržnje, stop fašizmu“, kojem je prisustvovalo više stotina studenata i građana.

Ulica u Novom Sadu kod Filozofskog fakulteta nazvana je po Zoranu Đinđiću nekoliko godina posle njegove tragične smrti jer je godinama bio predavač u toj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novi sadtableZoran Đinđić
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • BUCA

    RANO STE GA PROGLASILI ZA SVECA I TREBA GA PREFARBATI.POZDRAV MOLERIMA.

  • Anonimni

    Neko je pre nekoliko godina unazad svojevremeno i rucno prelepljivao table u Beogradu sa njegovim imenom na bulevaru. Da li se secate? Znaci nije novo i prvi put,postoje primeri (kao u sudskoj praksi).dati od nekoga

  • KNEZ

    Za nazivanje ulice po našem „istorijskom liku“ je potrebna vremenska distanca od barem 50 godina,da bi se zanemarile mane,većine pokojnika ! Za neke strane bitange,formata Tadeuša Košćuškog niko se ne buni-jer pojma nemaju da se taj ratoborni i ludi Poljak,antiruski avanturista,proslavio samo u američkom građanskom ratu(sever-jug ili federacija-konfederacija),nešto malo i u francuskoj revoluciji.. !! Tito je dozvolio da se po njemu nazove ta ulica jer se u to vreme „kačio“ sa rusima..!Zbog tog manijaka Srbi lome jezik,čitajući to prezime,već preko šezdeset godina!Malo li je..?! Možda bi trebalo njegovu tablu „poprskati“ ?!

  • verujem u bolje sutra

    svakom prema zasluzi

  • Anonimni

    Ma i to je Srbija