„Tahiri istrajava u laži“

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je večeras da glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri ponovo obmanjuje javnost iznošenjem neistina o detaljima dogovora o telekomunikacijama, „izmišljajući da će samoproglašeno Kosovo dobiti međunarodni pozivni broj“.

Kozarev je u izjavi za Tanjug rekao da verujući da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina „Tahiri istrajava u laži, iako više niko u albanskoj političkoj javnosti na Kosovu i Metohiji ne veruje u njene izmišljotine“.

„Čak i albanske opozicione stranke, koje nedeljama jadikuju zbog povratka Srbije u telekomunikacioni sistem na Kosovu i Metohiji i činjenice da će Prištini biti ustupljen samo kod za geografsku oblast, odnosno autonomnu pokrajinu Srbije, shvataju bolje od Edite Tahiri suštinu dogovorenog“, rekao je Kozarev.

„Jasno nam je da su u strahu velike oči i da gospođa Tahiri zato čini poslednje očajničke pokušaje da spasi svoju političku karijeru, ali istine radi i zbog spokojstva Srba na Kosovu i Metohiji moramo da povodom najnovije u seriji njenih izmišljotina još jednom poručimo da će istina biti lako proverljiva nakon 15. decembra“, istakao je Kozarev.

On kaže da će „gospođu Tahiri još jednom demantovati stvarnost, i ona bi trebalo da počne da smišlja valjano objašnjenje za trenutak kada će je njeni sunarodnici upitati: Edita, zašto si nas lagala“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Edita TahiriKozarovsporazum o telekomunikacijama
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Običan Srbin

    Sve što su do sada pričali predstavnici šip*tara se, nakon nekog vemena, ispostavilo kao tačno. Naši nas lažu, a zašto, to samo oni znaju!