Takmičenje u besedništvu 27. januara

BEOGRAD – Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu će se u nedelju 27. januara održati jubilarno 25. Takmičenje u besedništvu, koje se tradicionalno odvija na dan Svetog Save.

Tradicija takmičenja u besedništvu na Pravnom fakultetu je još i duža, pošto se prvo takvo takmičenje odrzalo još 1957. godine, saopštio je Pravni fakultet.

Takmičenje se odvija u kontinuitetu počev od 1993. godine, kada su ga obnovili profesori Obrad Stanojević i Sima Avramović.

Takmičenje je odavno preraslo okvire Pravnog fakulteta u Beogradu i postalo je kultni događaj od šireg značaja, kome su prisustvovali intelektualci najrazlicitijih profila, istaknute ličnosti iz javnog života, pogotovo iz oblasti prava, rektori, brojni ministri, istaknuti predstavnici SPC, vojske.

Takmičenje su od pocetka podržavali Skupština grada Beograda, advokatske komore Srbije i Beograda, izdavačke kuće, advokatske kancelarije i brojni pojedinci.

Za ovih 25 godina Takmicenje u besednistvu na Pravnom fakultetu u Beogradu je afirmisalo slobodnu reč, osposobilo stotinak mladih talentovanih govornika za dalje uspehe u životu i karijeri, i nadasve omogućilo hiljadama vernih slušalaca redak ugođaj u čuvenom amfiteatru V Pravnog fakulteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    ZABRANITI TANJUG – MOLIM ZA JAVNU RASPRAVU