Taksistima od države subvencije od 8.000 evra

Taksisti će u naredne tri godine moći da računaju na 8.000 evra bespovratne pomoći za kupovinu novih automobila, pišu Novosti.

Prema saznanjima lista, Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke tehničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza danas bi trebalo da usvoji Vlada Srbije.

Ove beneficije su rezultat dogovora koji su sa nadležnima u oktobru postigli beogradski taksisti posle protesta koji su duže od deset dana blokirali prestonicu. Posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem počele su pripreme uredbe o subvencijama.

Taksisti će moći subvenciju da iskoriste na tri načina.

Novac od države može biti učešće za namenske kredite za kupovinu novog automobila, kao učešće za lizing, ili se može koristiti za plaćanje dela kupoprodajne cene novog vozila.

Pravo na nabavku imaju preduzetnici i privredna društva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

subvencijetaksisti
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    U narednie 3 godine simpatizeri SNS će da budu taksisiti, pa razmišljaju unapred.Posle će da uvedu nove tablice i porez, tako da su se obezbedili unapred sa finansijama.

  • Anonimni

    U naredne 3 godine…smejurije.zašto ne od sledeće nedelje???

  • Anonimni

    Idu izbori i opet obećanja: ako budeš dobar, dobićeš para za bioskop, dok tata ne opali mamu.

  • Anonimni

    Daj te subvencije taksi preduzetnicima koji imaju neizmirene poreze i doprinose, a voze dobra kola.

  • bambi

    Ne razumem. Zasto bi taksisti ili bilo koja druga delatnost u Srbiji dobila neke pare dzabe od drzave? Izgleda da sam ja ipak malo skrenuo.

    • Anonimni

      To im je nagrada za lopovluk i bezobrazluk. Nije ni cudo sto mladi i strucnjaci beze odavde. Ovde uspeva samo sila (blokiranje grada), korupcija i bezobrazluk.